Miljö

En grönare flygplats. Vi tänker alltid grönt. I stora som små beslut. Vår flygplats ingår i projektet Grön Flygplats som aktivt arbetar för att sänka koldioxid utsläppen. Vi har en egen solcellsanläggning som producerar el och väljer klimatsmart uppvärmning från återvunnen energi. Vi har laddplatser för elbilar, ledbelysning, solcellsdriven flygplanstrappa och vi använder en egenutvecklad, energisnål flygplansvärmare. Våra fordon kör på el eller 100% fossilfritt drivmedel och du kan klimatreducera din resa med lokalt tankat biojetbränsle. Från Ängelholm Helsingborg Airport kan du resa med gott samvete då.

I framtiden reser vi helt fossilfritt. Flygbranschens målsättning om ett fossilfritt inrikesflyg år 2030, är också vår målsättning.

En grönare flygplats

Är du mer nyfiken på vårt hållbarhetsarbete? Kul! Här kan du läsa mer om våra olika projekt och du kommer snart förstå varför just Ängelholm Helsingborg Airport är en grönare flygplats. Vi är stolta över vårt miljöarbete. Har du frågor och funderingar eller idéer? Välkommen att kontakta oss på info@aghairport.se