Gå till toppen

Om Oss

Din flygplats. Nära dig.
Från nordvästra Skåne och södra Halland till Stockholm och världen. Och tillbaka. Ängelholm Helsingborg Airport är det självklara valet för dig som värdesätter kort restid och bekvämlighet. Flygplatsen ligger lättillgängligt med maximalt 30 minuters bilresa till samtliga kommuner i upptagningsområdet.

Här har det flugits i decennier och sedan 1 september 2020 ägs flygplatsen av Ängelholm Helsingborgs flygplats Holding AB, ett kommunalt bolag som ägs av sju nordvästskånska kommuner,  Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholm. Hösten 2021 sålde Båstad kommun halva sitt ägande till Båstad Turism och Näringsliv Holding AB. Målet är att vara en av de ledande flygplatserna i Sverige i klimat- och hållbarhetsfrågor och sedan hösten 2022 är vår flygplatsverksamhet fossilfri. Här märker du små detaljer som gör din resa både enklare och trevligare. Som att bagaget finns i din hand, bara minuter efter det att du landat. Att din bil står parkerad bara några meter från ankomsthallens entrédörrar. Eller att du funderar över vilken av våra många avgångar till Stockholm som passar dig bäst. Korta väntetider och smidiga rutiner gör resandet till en behaglig upplevelse.

Välkommen till Ängelholm Helsingborg Airport. Din flygplats nära dig.

Läs mer om:


Ledning och kontor

Ulf Svensson
VD
0431-484503
ulf.svensson@aghairport.se

Mattias Särbring
Verksamhetsansvarig
0431-484546
mattias.sarbring@aghairport.se

Staffan Olsson
Operativ Chef
0431-484533
staffan.olsson@aghairport.se

Theresia Lindkvist
Marknadschef/Press
0431-484518
theresia.lindkvist@aghairport.se

Jonas Nyström
Ekonomichef
0431-484505
jonas.nystrom@aghairport.se

Yvonne Gunnarsson
Redovisningsekonom, Löner och HR
0431-484507
yvonne.gunnarsson@aghairport.se

Ida Nylander
Flygsäkerhetskoordinator
070-785 80 52
ida.nylander@aghairport.se

Sarah Nilsson
Säkerhetsansvarig
070-785 80 53
sarah.nilsson@aghairport.se

Andreas Thernström
Teknisk chef
070-785 80 54
andreas.thernstrom@aghairport.se

Paul Häckter
Miljöansvarig
0706-64 55 98

paul.hackter@aghairport.se

Ramp

Funktionsansvarig

tony.ewald@aghairport.se

Flygplatsräddningstjänst

Funktionsansvarig

henrik.hultstrand@aghairport.se

Fält

Funktionsansvarig

gustav.axeldahl@aghairport.se

Tank

Funktionsansvarig

christel.mannermyr@aghairport.se

Kundservice

Funktionsansvarig

annika.roswall@aghairport.se

Arbeta hos oss

Arbetare vid flygplan

Ängelholm Helsingborg Airport är en expansiv flygplats med höga ambitioner. Vill du vara med i teamet och arbeta för att skapa en ännu bättre flygplats är du välkommen att höra av dig. Vi är alltid intresserade av sökande med rätt profil.

 

Vi har inga lediga tjänster för tillfället sparar vi gärna din ansökan för kommande behov.

Skicka till arbetahososs@aghairport.se.

 

 

 


Flygplatstekniker

Flygplatstekniker vid flygplan

Ängelholms Helsingborg Airport erbjuder i samarbete med Tegelbruksskolan i Klippan från och med hösten 2018 en ny praktisk inriktning som flygplatstekniker inom fordons- och transportprogrammet. Behovet och arbetsefterfrågan inom branschen är stor och där föddes idén om att göra ett samarbete mellan gymnasieskolan och flygplatsen. Det är en yrkesförberedande utbildning som ger en flygplatsteknikerutbildning och en möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet på olika flygplatser runtom i Sverige.

 


Vår historia

Convair Metropolitan

Vår historia började den 1 september 1960, klockan 19.55, när Convair Metropolitan landade på Ängelholm Helsingborg flygplats. Därmed skapades en bro mellan vår region och resten av Sverige, som blev en nödvändig förutsättning för den fantastiska utveckling som skett sedan dess.

Idag är denna bro viktigare än någonsin. Den möjliggör möten mellan människor, den är länk till spännande upplevelser och den stimulerar det utbyte av idéer som krävs för att både regionen och dess invånare ska utvecklas och blomstra.


Hantering av personuppgifter

För oss på Ängelholms Flygplats AB är det viktigt att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. På den här sidan beskriver vi bland annat om hur vi behandlar dina personuppgifter.


Tillgänglighetsredogörelse

För oss på Ängelholm Helsingborg Airport är det viktigt att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Därför genomför vi förnärvarande en tillgänglighetsanalys av webbplatsen angelholmhelsingborgairport.se för att identifiera eventuella tillgänglighetsproblem. När tillgänglighetsanalysen är gjord kommer vi att uppdatera och åtgärda eventuella problem. Vi vill att detta arbete ska leda till en bättre och mer användarvänlig webbplats för alla användare.


Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på Ängelholm Helsingborg Airports nyhetsbrev! I våra mail får du senaste nytt från din lokala flygplats, inspiration från våra olika resmål och klimat smarta tips om hur du kan vara med och påverka den gröna omställningen av flyget.  Fyll i dina uppgifter här


Dagligt arbete

Dagligt arbete

Att minska flygplatsens utsläpp

Grön omställning av flyget

Grön omställning av flyget

Sälen/Trysil

Sälen/Trysil

Snabbaste vägen till fjällen