Gå till toppen

Vår region

Blunda. Vad ser du när du tänker på Skåne? Böljande rapsfält, byar där vägen slingrar sig mellan korsvirkeshus, och långa sandstränder? Du har rätt, så ser det ut. Men hos oss i Nordväst Skåne har vi lite mer. På Söderåsen finns vild urskog. Kullaberg lockar med klippbranter. Och mitt i Öresund seglar sagoön Ven. Det är dessutom så bra ordnat att allt ligger nära! Välkommen till nordvästra Skåne!

 

Hovs hallar, Mölle och Kullaberg är ett mecka för äventyrare och nyfikna semesterfirare. Klättring, tumlarsafari, vingårdar, slott och krukmakeri är några av de aktiviteter ni inte får missa att uppleva.

Fotograf: Karol Werner

 

Söderåsens är ett paradis för stora och små upptäckare. Upptäck Söderåsen Nationalpark till fots eller på mountainbike, och varför inte att göra ett shopping-stopp på vägen?! Klippans Yllefabrik ligger precis i krokarna.

Helsingborg är en stad att längta till med både storstads puls och småstads charm. Njut av havet, trosa i city, upptäck kulturen och smaka av det kulinariska i Helsingborg.

Fotograf: Feras Jarghorn

Ven är sago-ön mitt i Öresund där du hittar små, pittoreska hamnar, smyckesbutiker, gallerier och bagerier. Lämna bilen på fastlandet och upptäck ön på cykel!

Bjärehalvön är Sveriges svar på Mallorca vad gäller cykling och kan utmana den bäste. Blandat med besöksmål som Norrvikens trädgårdar, Båstad, Torekov, Birgit Nilssons museum och massor av gårdsbutiker och caféer spridda över halvön, gör Bjäre till en favorit bland många semesterfirare.

Fotograf: Mickael Tannus

 

 

Upplevelsefyllda cykeldagar

Upplevelsefyllda cykeldagar

Vill du upptäcka nordvästra Skåne på cykel?

Besöksservice

Besöksservice

I nordvästra Skåne har vi drygt 80 Infopoints som hjälper dig när du väl är här