Gå till toppen

Biodling

420 000 bin bor i flygplatsen egna bikupor

I oktober 2019 placerades två bikupor på flygplatsen. Biodlingen är en del i vårt miljöarbete där vi med hjälp av bin vill bidra till ökad pollinering och dessutom få vår alldeles egna honung. Honungsbin anses dessutom vara bra indikatorer på kemiska föroreningar i miljön. Våra bin som är av rasen Bucfast. Då de trivts väldigt bra utökade vi bigården med två kupor våren 2021 och ytterligare två kupor sommaren 2022. Vi slungar honungen två gånger om året, en vid midsommar och en i september. Honungen finns till försäljning på flygplatsen.

 

DITT FÖRETAGS LOGGA PÅ BURKARNA?

Vill du ge bort honung till kunder som en give away eller som en present till din personal?
Nu är det möjligt att köpa honung direkt från Ängelholm Helsingborg Airport med ditt förtags logga på.
För mer info maila till theresia.lindkvist@aghairport.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAR KAN JAG KÖPA HONUNGEN FRÅN FLYGPLATSEN?

Honungen från flygplatsen kan du köpa vid infodisken i incheckningshallen på flygplatsen och i restaurangen Take Off inne i avgångshallen. Du kan även köpa den på Turistbyrån inne i Ängelholm, Järnvägsgatan 5.

 

Just nu kan vi erbjuda en härlig sommar och hösthonung och den blir din för 120:-.

Projektet görs i samarbete med de lokala biodlarna Cecilia och Benkt Cederlöw, Båstad Honung, som ansvar för all skötsel av kuporna.

Under året kan man följa vårt arbete med bina och kring kuporna på @angelholmhelsingborgairport på Instagram och på Facebook.

Våra kupor är inget hot mot solitärbin i området men vi har placerat insektshotell bredvid kuporna för att ge dem extra möjlighet till boplats.

Vårinspektion, här kontrollerar vi hur bina i samhället klarat övervintringen. På bilden ser vi arbetarbin, drönare och drottningen som alla klarat sig fint och är ett ovanligt starkt samhälle för att vara tidigt på våren.

Premiärhonung, en len och nästan vit rapshonung som är skattad några dagarna innan midsommar 2020. Även slungningen och tappningen på burkarna är gjord på flygplatsen, en verkligt lokalproducerad honung!