Gå till toppen

Bjäre klimatkonsortium

Bjäre klimatkonsortium bildades under hösten 2019 på initiativ av Bjäre Naturskyddsförening. Syftet är att skapa en samverkansmodell med lokala aktörer som visar tydligt intresse för och aktivt arbetar med miljö- och klimatfrågor. För närvarande är 13 lokala företag och organisationer engagerade i konsortiet.

Det första steget är att tillsammans med konsultföretaget WSP göra en klimatanalys över Bjärehalvön och utifrån analysen gemensamt lära mer om utmaningarna kring klimatförändringarna, byta erfarenheter och idéer och gemensamt samt var för sig identifiera möjliga aktiviteter som kan leda till minskade utsläpp av växthusgaser.

Här kan du läs mer om Bjäre klimatkonsortium 

Initiativet med Bjäre Klimatkonsortium har fått stor positiv uppmärksamhet och de 13 organisationer och aktörer som hittills valt att stödja initiativet även ekonomiskt är: Båstad kommun, Bjäre Kraft, Svenska kyrkan genom Båstad-Östra Karups församling, LRF, Nolato AB, Peab AB, Lindab Profil AB, Lindab Ventilation AB, NP Nilsson Trävaru AB, Gram Hotels, Lars Henningsson, Kranpunkten i Förslöv och Ängelholm Helsingborg Airport.