Mer info om Kreta

CHANIA- Vackra Chania har lyckats bevara sin historiska karaktär i den växande turismen och anses också vara en av de vackraste städerna i Grekland. I Chanias ”Gamla stan” kan du hitta färggranna mysiga caféer,  små butiker  och i marinan fiskebåtar som levererar färsk fisk till restaurangerna kring hamnen. Här serveras grekiska sallader, tzatziki och ouzo i friska mängder.

AKTIVITETER - Är det kulturen som lockar finns här gott om arkeologiska utgrävningar och museum, flera olika kulturfestivaler med teater- och musikuppträdanden, vinfestivaler samt konst- och fotoutställningar för att nämna några. Här erbjuds ocksåett brett utbud av Spa-anläggningar, vinprovningar eller kulinariska utflykter. Men också mer fartfyllda aktiviteter såsom gokart, dykning, cykelturer och vattenland.

STRÄNDER - Längs med den milslånga stranden som sträcker ut sig väster om Chania ligger semesterorterna som ett pärlband. Den trevliga stämningen, närheten till stranden och ett bra utbud av det mesta gör Chaniakustens semesterorter till ett idealiskt resmål för alla. Stranden på bilden är från Elafonissi.