Gå till toppen

Direktflyg till Sälen med BRA i vinterNu är det klart. Inrikesflygbolaget BRA flyger i vinter direkt mellan Ängelholm och Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport. Med nya flyget nås fyra skidorter i Sälen Trysil på cirka två timmar. Flygplatsen öppnar i december 2019 och BRA är först ut att avisera planerade Sälenflygningar – alla helt klimatkompenserade.

Med flygpris från 697 kronor per person inkl skatter, avgifter, klimatskatt och klimatkompensation för en enkel resa blir det tre avgångar per vecka från Ängelholm: kl 11.50 på torsdagar, kl 08.50 och kl 14.00 på söndagar. Från Sälen Trysil går flyget kl 13.40 på torsdagar, kl 10.35 och kl 19.15 på söndagar. Första avresa är den 22 december och sista avgång för vintersäsongen är planerad till slutet av mars. Är efterfrågan stor finns möjlighet att sätta in extra avgångar.

– Att flyga direkt till skidbacken från Ängelholm på 1 timma och 20 minuter och undvika två hela dagar i bil är något vi tror att allt fler kommer att uppskatta. Det blir fler timmar i backen och färre i bilen, säger Ulrika Matsgård som är Kommersiell chef för BRA.

– Vi på Ängelholm Helsingborg Airport är väldigt glada över att BRA kommer att flyga direkt från oss till Scandinavian Mountains Airport. Från och med den 22 december i år kan vi erbjuda klimatkompenserade direktflyg till Sälen Trysil tre gånger i veckan. Det är enkelt och smidigt att resa från sin lokala flygplats så det känns fantastiskt att kunna erbjuda denna möjlighet till boende i vår region. säger Theresia Lindkvist, marknadschef på Ängelholm Helsingborg Airport.

I anslutning till alla flygankomster och avgångar i Sälen Trysil finns busstransport med korta restider med Sälenbuss, som bokas separat. SkiStar Sälen & SkiStar Trysil: 10 min till Hundfjället, 15 min till Tandådalen, 20 min till Högfjället, 25 min till Lindvallen, 40 min till Trysil, Stöten: 18 min till Stöten, Kläppen: 45 min till Kläppen.

Via BRAs sajt är det även möjligt att boka hyrbil som väntar på flygplatsen när man kommer fram.

Flygningarna kommer att genomföras med BRAs moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR med plats för 72 passagerare. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad. De som önskar kan dessutom välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar fossilfritt biobränsle.

BRA kommer i vinter även att flyga mellan Sälen Trysil och Malmö, Göteborg, Växjö och Stockholm Bromma.

Detta kommer att vara bokningsbart inom kort via www.flygbra.se/salen

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor