Gå till toppen

Parkering

Välkommen att parkera på flygplatsen. Vi erbjuder 940 parkeringsplatser varav 650 finns inom inhägnat område. Utanför terminalen på terminalparkering 1 (P1) och direkt till vänster på terminalparkering 2 (P2) finns avgiftsfria parkeringsplatser för rörelsehindrade. Vi har även 20 laddplatser för elbil fördelat på P1 och P2.

Elbil

För dig som kommer med elbil finns det totalt 20 laddplatser fördelade på P1 och P2 med 3,7 kW typ 2 uttag. Laddstolparna på flygplatsen drivs av MER Sweden AB och för att nå kundservice eller annan information kring laddplatserna klicka på loggan nedan.
När du laddar din bil betalar du även för din parkering via parkeringsapplikationer och du kan välja mellan Parkster och e-PARK. Se info nedan.

 

Parkera på flygplatsen

På flygplatsen betalar du din parkering via parkeringssystem med app eller sms. Vi använder oss av två system, Parkster och e-PARK.

Betalning sker via parkeringsapplikationer och du kan välja mellan Parkster och e-PARK. Ladda ner någon av parkeringsapplikationerna och följ instruktioner om hur du går tillväga för att betala. Mer info om parkeringsapparna som är tillgängliga på flygplatsen hittar du genom att klicka på respektive logga. Du kan också betala din parkering via sms. Mer info hittar du på informationsskyltar som är uppsatta på respektive parkering på flygplatsen.

          eller               

 

Vår parkering består av tre olika områden P1, P2, P3. Mer information om parkeringarna följer här efter.

Terminalparkering 1 (P1 – zonkod: 4841) – pris 250:-/dygn 
Belägen precis utanför terminalen och används för korttidsparkering. Här finns även fyra avgiftsfria parkeringsplatser för rörelsehindrade som får användas med giltigt parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Terminalparkering 2 (P2 – zonkod: 4842) – pris 200:-/dygn
Belägen på den inhägnade parkeringen och används för långtidsparkering. Här finns även två avgiftsfria parkeringsplatser för rörelsehindrade som får användas med giltigt parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Parkeringen är öppen när flygplatsen är öppen.
Öppnar: 1,5 h innan första avgång.
Stängs: 30 minuter efter sista ankomst.

Lågprisparkering (P3 – zonkod: 4843) – pris 150:-/dygn 1-3 därefter 60:-/dygn.
Belägen på det inhägnade området och används för långtidsparkering.  Parkeringen är öppen när flygplatsen är öppen. Detta är vårt prisvänligaste alternativ. Inpassering sker genom terminalparkering 2, följ skyltar till lågprisparkering 3.
Öppnar: 1,5 h innan första avgång.
Stängs: 30 minuter efter sista ankomst.

 

 

Parkeringskort

Med start den 1/1 2022 beställer du parkeringskort för flygplatsens parkeringar direkt i någon av parkeringsapparna Parkster eller e-PARK. Du kan välja mellan 6 månader och 12 månader. Parkeringskortet gäller på alla våra parkeringar.

Zonkod: 4844 (samma kod gäller för 6 månaders och 12 månaders parkeringskort)

Priser:
Parkeringskort 6 månader: 6100:-

Parkeringskort 12 månader: 9800:-

 

Priser

Direktflyg till Sälen med BRA

Direktflyg till Sälen med BRA

Flygstart den 21 december 2023

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor

Give away till personal eller kunder?

Give away till personal eller kunder?