Nyheter

Årskrönika 2018

16 januari 2019

2018 var ett tufft år för inrikesflyget med vikande passagerarsiffror på de flesta flygplatser i Sverige. För Ängelholm Helsingborg Airport innebar detta en minskning på ca 2%, innebärande nästan 9000 färre passagerare än förra året. Totalt reste 403 486 passagerare till och från flygplatsen under 2018.

Vi har investerat mycket pengar under året i åtgärder och utrustning som både ska höja regularitet, kvalitet och säkerhet. Bl a har vi installerat ett nytt instrumentlandningssystem (ILS), köpt nya fordon för räddning och banunderhåll samt utökat parkeringsytor och infört bag-drop i incheckningen.

Vi fortsätter även vårt idoga miljöarbete där vi nu kör alla våra fordon på fossilfritt bränsle och är en av de största el-laddplatserna för elbilar i hela södra Sverige (20 st). Nästa år hoppas vi kunna komplettera den solcellsanläggning vi redan har, så att vi ska kunna försörja mer än enbart terminalen framöver.

Vi ser nu fram emot ett nytt år på ”Världens bästa lilla flygplats”!

Christian Ziese, VD, Ängelholms flygplats AB.Läs mer här

Fler avgångar till Bromma

03 januari 2019
Taggar:, ,

Strax innan jul fick vi den glädjande nyheten att BRA väljer att utöka sina avgångar från Ängelholm Helsingborg Airport. Med start på måndag den 7 januari kommer det erbjudas en extra morgonavgång kl. 06:55 måndag-fredag och en extra avgång från Bromma till Ängelholm kl. 18:45 måndag -torsdag. Välkommen att resa från Ängelholm!
Boka din nästa resa här.Läs mer här

God Jul & Gott Nytt År

20 december 2018
Taggar:

Vi önskar alla resenärer, samarbetspartners, kunder och andra som använder ”världens bästa lilla flygplats” – en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vår julklapp till er alla är att vi fortsätter driva flygplatsen, en viktig del av regionens infrastruktur i privat regi utan några skattemedel eller offentligt stöd, även 2019!

Ängelholms Flygplats ABLäs mer härHÅLL ER KONFERENS HOS OSS

Två fullt utrustade konferensrum till ert förfogande

VÅRA DESTINATIONER

7 resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor