Tips Paris

Lotta Forsberg är fotograf och har bott och arbetat i Paris i 30 år. Nu är hon tillbaka i hemstaden Ängelholm och pendlar till Paris. Här kommer Lotta ge er hennes privata tips inför en helg i Paris. Lotta kommer guida oss till platser och små gator bakom de stora turiststråken som annars kan vara svåra att hitta. Lottas första tips är att besöka området Montmartre en lördag! När ni väl är på plats i Paris är det bara att öppna länken till google kartan där vi lagt in alla stopp till er. Bara att följa. Smidigt, som allt annat med att resa från världens bästa lilla flygplats!

 

Lottas tips - Såklart fantastiska Montmartre !

Upplev gärna Montmartre på lördagen då affärerna har öppet!

Gå av på metro Anvers (linje2), och promenera rakt upp mot Sacre Coeur på rue Steinkerque (håll i era ägodelar på denna lilla gatan upp!) och fram till square Louise-Michel. Vackert!

Ta först till höger mot tygmarknaden en sväng innan ni sedan går tillbaka i andra riktningen. Promenera och flanera nu runt i alla små gator bort till Place Abesse. Besök lilla parken Jehan Rictus med vackra kända väggen "I love you" slå er ner för en enkel lunch mitt i vimlet innan ni tar Rue Ravignan som går förbi Le Bateau-Lavoir-den kända konstnärsateljen, där Picasso och många andra höll till. I dessa kvarter i Montmartre höll många kända artister till som t.ex Edith Piaf! Och på rue Le Pic spelades filmen Amelie från Montmartre in på café "Les 2 Moulins restaurant Amelie". Promenera sedan upp mot place du Tertre (mycket turister!) och sedan vidare till Sacre coeur och inta utsikten som är magnifik.

Ta er sedan ner och gå rue des Abbesses igen fram till Rue Le Pic där ni går ner till Moulin Rouge.

Sedan kan man gå mot Pigall och ta rue des Martyr ner. Här ligger många trevliga restauranger.

Man kommer sedan ner mot rue La fayette och Bd Haussmann mycket shopping i dessa kvarter och orkar man gå mer så kommer man till Operan, Opera Garnier👌

Har man sedan mer energi så avsluta med att gå ner Avenue de l'Opera....

Vilken dagsutflykt!!

Här finns alla platser uppmärkta på en karta.

Lottas tips-En dag vid vackra Luxembourgträdgården

Jardin du Luxembourg-perfekt en söndag!

Ta métron till place Châtelet (linje1,gul).

Promenera över bron till Place St-Michel , då går ni förbi Palais de Justice ( Justitiepalatset) som är ståtligt!

Från Place St-Michel flanerar man först runt lite in i Latin-kvarteren, Rue de la Huchette. Ta sen Rue de la Bûcherie, och titta på den världskända gamla fina Shakespeare bokhandeln!  Gå sedan över bron till Notre Dame! Återvänd tillbaka till place St-Michel och promenera Boulevard St-Michel rakt upp till Luxembourg trädgården. På väg upp till vänster ser ni tjusiga Sorbonne universitets huvudbyggnad. Njut sedan av en lång härlig promenad i den vackra trädgården!

Gå sedan ut  genom samma in/ut-gång och gå rakt  upp på rue Soufflot till Panthéon. Sväng runt Panthéon och fortsätt på Rue de l'Estrapade, Rue Blainville fram till place de la Contrescarpe! Här kan man slå sig ner på en terrass och äta eller bara ta något att dricka. Fortsätt sen gärna att flanera längs Rue Mouffetard.

Här finns alla platser uppmärkta på en karta,

 

 

Lottas tips - Hôtel de Ville Centre Pompidou och härliga Rue Montorgueil!

Ta metron till  Hôtel de Ville (linje 1, gul) och ta en titt först på place Hôtel de Ville. Gå över stora platsen/torget och ta er till bron där man har en otroligt vacker utsikt över Paris på båda hållen.

Ta er sedan tillbaka till place Hôtel de Ville och gå Rue de Rivoli fram till Rue du Renard , ta till vänster Rue Saint-Merri och titta på Fontaine Stravinsky . Fortsätt mot Centre Pompidou och smågatorna omkring. Ta er över Boulevard Sebastopol och in i kvarteret ”Les Halles”. (Här kan man få hålla lite koll på sina fickor och handväska).

Ta er sedan till Rue Pierre Lescot och kanske en kaffe på kaféet ”Au Pere Transuille ”... fortsätt via Rue Rambuteau till Eglise Saint Eustache . Sedan ta er till Rue Etienne Marcel och möt upp Rue Montorgueil där ni kan njuta av att flanera och sätta er på något mysigt ställe för kaffe/mat eller bara ett glas vin.

Här finns alla platser utmärkta på en karta.

 

 

 

Top 5 Paris!

  • Eiffeltornet
  • Louvren
  • Triumphbågen och Champ Elysse
  • Notre Dame
  • Basilikan Sacre Coeur

Läs mer och boka.

 

 

Att resa från Ängelholm Helsingborg Airport är smidigt och enkelt. Du parkerar ett tiotal meter från flygplatsen och från incheckningen till gate är det endast 27 fotsteg. Innan avgång hinner du med en trevlig fika i vårt café med fullständiga rättigheter.  Efter 1h och 55 min landar du på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris och en stad full med upplevelser, sevärdheter och restauranger i världsklass väntas på att upptäckas. Bon voyage! Läs mer och boka.