Gå till toppen

Parkering

Välkommen att parkera på flygplatsen. Vi erbjuder 940 parkeringsplatser varav 650 finns inom inhägnat område. Utanför terminalen på terminalparkering 1 (P1) finns avgiftsfria handikapplatser. Vi har även 20 laddplatser för elbil fördelat på P1 och P2.

Elbil

För dig som kommer med elbil finns det totalt 20 laddplatser fördelade på P1 och P2 med 3,7 kW typ 2 uttag. Laddstolparna på flygplatsen drivs av MER Sweden AB och för att nå kundservice eller annan information kring laddplatserna klicka på loggan nedan.
När du laddar din bil betalar du även för din parkering via parkeringsapplikationer och du kan välja mellan Parkster och e-PARK. Se info nedan.

 

Parkera på flygplatsen

Från och med den 1 januari 2022 betalar du din parkering på flygplatsens parkeringar via parkeringssystem. Vi har tagit bort bommarna på P2 och P3 och infört app och sms betalning. Vi använder oss av två system, Parkster och e-PARK.

Betalning sker via parkeringsapplikationer och du kan välja mellan Parkster och e-PARK. Ladda ner någon av parkeringsapplikationerna och följ instruktioner om hur du går tillväga för att betala. Mer info om parkeringsapparna som är tillgängliga på flygplatsen hittar du genom att klicka på respektive logga. Du kan också betala din parkering via sms. Mer info hittar du på informationsskyltar som är uppsatta på respektive parkering på flygplatsen.

          eller               

 

Vår parkering består av tre olika områden P1, P2, P3. Mer information om parkeringarna följer här efter.

Terminalparkering 1 (P1 – zonkod: 4841) – pris 250:-/dygn 
Belägen precis utanför terminalen och används för korttidsparkering. Här finns även 4 avgiftsfria handikapplatser som får användas med giltigt handikapptillstånd.

Terminalparkering 2 (P2 – zonkod: 4842) – pris 190:-/dygn
Belägen på den inhägnade parkeringen och används för långtidsparkering. Parkeringen är öppen när flygplatsen är öppen.
Öppnar: 1,5 h innan första avgång.
Stängs: 30 minuter efter sista ankomst.

Lågprisparkering (P3 – zonkod: 4843) – pris 120:-/dygn 1-3 därefter 60:-/dygn.
Belägen på det inhägnade området och används för långtidsparkering.  Parkeringen är öppen när flygplatsen är öppen. Detta är vårt prisvänligaste alternativ. Inpassering sker genom terminalparkering 2, följ skyltar till lågprisparkering 3.
Öppnar: 1,5 h innan första avgång.
Stängs: 30 minuter efter sista ankomst.

 

 

Parkeringskort

Med start den 1/1 2022 beställer du parkeringskort för flygplatsens parkeringar direkt i någon av parkeringsapparna Parkster eller e-PARK. Du kan välja mellan 6 månader och 12 månader. Parkeringskortet gäller på alla våra parkeringar.

Zonkod: 4844 (samma kod gäller för 6 månaders och 12 månaders parkeringskort)

Priser:
Parkeringskort 6 månader: 4500:-

Parkeringskort 12 månader: 7900:-

 

Har du redan ett befintligt parkeringskort kommer det att fungera som vanligt, fram till dess att det går ut. När parkeringskortet är på väg att gå ut får du en påminnelse från oss. Önskar du då förnya ditt parkeringskort köper du ett nytt i Parkster eller e-PARK.

Priser

Direktflyg till Sälen med BRA

Direktflyg till Sälen med BRA

Avgångar 19 december till 26 mars 2022

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor

Give away till personal eller kunder?

Give away till personal eller kunder?