Gå till toppen

Styrelsen för Ängelholm Helsingborg Airport utsedd

20 augusti 2020


Pressmeddelande från Helsingborg Stad 20-08-20

Idag hade den tillträdande bolagsstyrelsen för Ängelholm-Helsingborgs flygplats sitt första möte. Under slutet av augusti kommer alla sju kommuners fullmäktige att ta ställning till affären och därefter bildas flygplatsbolaget som kommer att ledas av den utsedda styrelsen från den 1 september.

– Att leda arbetet med flygplatsen är en stor och viktig uppgift för den tillträdande styrelsen. För att vi ska kunna erbjuda företag och investerare en attraktiv region så behöver vi en flygplats. Vi behöver en utbyggd järnväg och bra vägar. Tillsammans med flyget utgör detta en god infrastruktur som göra att människor vill flytta hit, företag vill investera och att jag kan arbeta på distans, men också ha ett arbete lite längre bort, säger Anders Williamsson, tillträdande ordförande för styrelsen Ängelholm-Helsingborgs flygplats.

– Jag är både stolt och glad över att vi har en sådan bredd av kompetens och erfarenhet i den tillträdande styrelsen. Deras målmedvetna arbete kommer att behövas framåt. Jag vet att de är dedikerade uppgiften att återigen ge flygplatsen de förutsättningar som behövs för att få fler resenärer och ökad trafik. Det är min övertygelse, som jag också tidigare sagt, att vi behöver en flygplats för att säkra arbetstillfällen, öka investeringarna från företag i våra kommuner och se till att vi kan ge invånare och besökare en infrastruktur som fungerar, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Det är med stor tillförsikt som vi som kommuner kliver in och tar över flygplatsen. Vi behöver en flygplats för jobben, tillväxten och attraktiviteten i vår region. Det ska vara lätt att ta flyget, tåget eller bilen till och från våra kommuner, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm.

Den föreslagna styrelsen för Ängelholm-Helsingborgs flygplats

Anders Williamsson, styrelseordförande, tidigare bland annat vd för HemoCue

Lilian Eriksson, kommundirektör för Ängelholms kommun

Karin Bengtsson, näringslivschef i Båstad kommun

Ola Ringdahl, koncernchef för Lindab Group

Christina Richter, driver ett antal McDonald’s i och omkring Helsingborg och Ängelholm

Emma Håkansson, konsult inom turism- och destinationsutveckling

Renée Mohlkert, senior rådgivare och tidigare näringslivsdirektör i Helsingborgs stad

För mer information:

Peter Danielsson, 042- 10 50 87

Robin Holmberg, 0431-870 00

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor