Gå till toppen

Avsiktsförklaring om flygplatsens framtid klar

08 juni 2020


Idag meddelade sju nordvästskånska kommuner (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholm) att man tecknat en avtalsförklaring med flygplatsens nuvarande ägare, PEAB. De sju kommunerna avser bilda ett nytt bolag som ska köpa det befintliga flygplatsbolaget, Ängelholms Flygplats AB och därmed ta över flygplatsdriften fr o m 1 september.
Det återstår fortfarande en del detaljer innan det formella överlåtelseavtalet kan tecknas, samt de formella besluten i de sju kommunernas kommunfullmäktige. Det senare kommer att ske i augusti.
Det är dock väldigt positivt att det här steget tas nu, och med avsiktsförklaringen undertecknad så ser framtiden ljus ut för Ängelholm Helsingborg Airport igen.
Om en vecka, på måndag den 15 juni, startar vi flygtrafiken igen. SAS kommer att ha en daglig (ej lördagar) ankomst/avgång till/från Arlanda och Amapola (i samarbete med BRA) kommer att en ankomst/avgång till/från Bromma måndag till fredag.
Efterfrågan på flygresor kommer sedan att styra tillväxten på antal flyg från vår flygplats. Vår förhoppning är att vi efter sommaren har en tidtabell med flyg till/från Stockholm som möter regionens behov.
Nu ser vi fram emot att ta emot er igen och få lite liv och rörelse på ”världens bästa lilla flygplats”!

/Christian Ziese, VD

Pressmeddelande om flygplatsen 20200607 från kommunerna

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor