Gå till toppen

Flygplatsens anställda reser med biobränslebiljetter

28 februari 2020
Etiketter:

Ängelholms flygplats AB har valt att från och med 2020 görs samtliga tjänsteresor med flyg med 100% fossilfritt biobränsle. Detta gör vi enkelt genom att välja till biobränsle när vi bokar biljetten. Inrikesflyget i Sverige har som mål att vara fossilfritt redan 2030. Omställningen är i full gång och vi kan alla hjälpa till på olika sätt. Redan idag kan vi resa fossilfritt med biobränsle i flygplanens tankar men vi behöver öka efterfrågan på biobränsle och få igång storskalig produktion i Norden. Råvaran finns redan på plats i form av våra skogars skogsrester. Idag kan alla som reser med BRA eller SAS enkelt välja till biobränsle på sin biljett och på så sätt vara en del av omställningen till ett fossilfritt flyg. Vi uppmanar alla företag som privatpersoner att göra som oss och välja till biobränsle på era flygbiljetter.

Mot en hållbar framtid!Läs mer här