Gå till toppen

Bergkvara Buss lägger ner flygbussförbindelsen till Ängelholm Helsingborg Airport

02 december 2019


Vi har fått besked av Bergkvara Buss att de lägger ner flygbussförbindelsen till vår flygplats fr. o. m. 31 dec 2019.

Bergkvara Buss skriver:

 ” Efter interna överläggningar och genomgång av de senaste månadernas resultat har vi beslutat oss för att stänga flygbusstrafiken per 31 december – allt i linje med vad vi tidigare flaggat för. Vi ser tyvärr inte att linjen, och därmed resultatet, kommer att utvecklas över tid och vi har inte fått någon positiv respons på vår fråga om möjlig medfinansiering för att säkerställa fortsatt trafik.”

Detta beslut har diskuterats under drygt ett halvt års tid och alla inblandade aktörer såsom flygplatsen, våra flygbolag, kommunerna i Familjen Helsingborg samt Region Skåne har varit medvetna om att denna risk var uppenbar.

Ängelholms Flygplats AB har varit tydliga med att det inte finns någon ekonomisk möjlighet för flygplatsbolaget att medfinansiera ett kollektivt transportsätt till flygplatsen.

Vi kommer däremot att göra det vi kan för att hitta en alternativ lösning för våra resenärer att ta sig till flygplatsen kollektivt, och välkomnar därför nya aktörer att ta kontakt med oss för vidare diskussion.

Vi hoppas även att våra kommuner och vår region tar ett ansvar för att flygplatsresenärer ska kunna ta sig till flygplatsen på ett kollektivt och miljövänligt sätt.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor