Gå till toppen

Årskrönika 2018

16 januari 2019
Etiketter:

2018 var ett tufft år för inrikesflyget med vikande passagerarsiffror på de flesta flygplatser i Sverige. För Ängelholm Helsingborg Airport innebar detta en minskning på ca 2%, innebärande nästan 9000 färre passagerare än förra året. Totalt reste 403 486 passagerare till och från flygplatsen under 2018.

Vi har investerat mycket pengar under året i åtgärder och utrustning som både ska höja regularitet, kvalitet och säkerhet. Bl a har vi installerat ett nytt instrumentlandningssystem (ILS), köpt nya fordon för räddning och banunderhåll samt utökat parkeringsytor och infört bag-drop i incheckningen.

Vi fortsätter även vårt idoga miljöarbete där vi nu kör alla våra fordon på fossilfritt bränsle och är en av de största el-laddplatserna för elbilar i hela södra Sverige (20 st). Nästa år hoppas vi kunna komplettera den solcellsanläggning vi redan har, så att vi ska kunna försörja mer än enbart terminalen framöver.

Vi ser nu fram emot ett nytt år på ”Världens bästa lilla flygplats”!

Christian Ziese, VD, Ängelholms flygplats AB.VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor