Gå till toppen

Gymnasieutbildning-flygplatstekniker

06 november 2018
Etiketter:


Äntligen är dem här, första omgången elever som ska utbildas till Flygplatstekniker. Ängelholms Helsingborg Airport erbjuder i samarbete med Tegelbruksskolan i Klippan från och med hösten 2018 en ny praktisk inriktning som flygplatstekniker inom fordons- och transportprogrammet. Behovet och arbetsefterfrågan inom branschen är stor och där föddes idén om att göra ett samarbete mellan gymnasieskolan och flygplatsen. Det är en yrkesförberedande utbildning som ger en flygplatsteknikerutbildning och en möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet på olika flygplatser runtom i Sverige. Hittills har det inte funnits någon flygplatsteknikerutbildning i södra Sverige utan alla nyanställda måste få utbildning när de anställs. Detta skapar en möjlighet både för flygplatser men även för elever att efter gymnasiet vara färdigutbildade och ta sig direkt ut i arbetslivet.

Detta är en gymnasial utbildning där de två första åren är förlagda på Tegelbruksskolan. I den första utbildningsdelen ingår fordon, transport och kärnämnena. Den sista delen av utbildningen, det tredje och sista året, utförs på Ängelholm Helsingborg Airport. Utbildningen på flygplatsen är upplagd enligt följande:

Ramputbildning som innefattar bland annat lastning, lossning samt tankning av flygplan. Fältutbildning som inkluderar radiokommunikation och snöröjning där praktik och teori är varvat om vartannat. Utbildningen avslutas med en brandutbildning, därefter sker fortsatt praktik i driften. Utbildningen ger färdiga flygplatstekniker och flygplatsbrandmän med utbildning inom ramp, fält och brand. Vi har ett visst samarbete med andra flygplatser i regionen; Halmstad Flygplats, Kalmar Flygplats och Jönköpings Flygplats, där praktik kan bli förlagd.

Vi hälsar Emil, Hugo, Anders och Max varmt välkomna till vår flygplats.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor