Gå till toppen

Ängelholm Helsingborg Airport ökar mest i BRAs linjenät

17 augusti 2018


Flygbolaget BRA har redovisat sina passagerarsiffror för juli månad, och de visar på en ökning med 9 000 resenärer jämfört med juli år 2017. Den linje som ökade mest i BRAs linjenät var Ängelholm Helsingborg Airport-Stockholm Bromma som hade 2 060 fler passagerare under sommarmånaden.

 

BRA flyger till flest inrikesdestinationer i Sverige, och under juli månad visar passagerarsiffrorna för flygbolaget att allt fler väljer att flyga med BRA. Totalt flög 9 000 fler resenärer med BRA under juli månad i år jämfört med samma period förra året trots att kapaciteten och antalet flygstolar i stort sett lämnades oförändrad jämfört med år 2017. Den största ökningen stod Stockholmslinjen från Ängelholm Helsingborg Airport för, med 2 060 fler passagerare under juli i år.

 

”Tillväxten vi ser i sommar beror mycket på att allt fler ser BRA som ett pålitligt och prisvärt alternativ”, säger Christian Clemens som är VD för inrikesflygbolaget BRA.

 

Förutom att flyga till Stockholm Bromma med BRA kan man flyga från Ängelholm Helsingborg till Umeå, Visby, Kalmar, Sundsvall, Östersund, Trollhättan samt Helsingfors via Bromma. Dessutom flyger BRA till Halmstad, Göteborg, Malmö, Ronneby, Växjö, Kristianstad och Jönköping från Stockholm Bromma. BRAs samarbete med Finnair gör det även möjligt att flyga via Bromma och Helsingfors ut i världen på Finnairs världsomfattande linjenät från Ängelholm Helsingborg Airport. Dessa flygresor kan bokas på Finnairs webbsida här.

 

BRA flyger från Ängelholm Helsingborg Airport till Stockholm Bromma med ATR 72 och Avro RJ 100-flygplan med upp till åtta avgångar på vardagar och två till fyra avgångar under helgdagar. Under sommarhalvåret trafikeras även en linje till Visby med tre avgångar i veckan, och under vintern flyger BRA skidåkare till Mora.

Text: Simon Ericson, Ängelholm Helsingborg Airport

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor