Gå till toppen

Namninsamling mot flygskatten

25 april 2017


Vad tycker du om regeringens förslag till en eventuell flygskatt?

Vi anser att det inte är den bästa vägen att gå då en planerad flygskatt inte kommer användas för att skapa ett mer hållbart flyg. Satsningar bör istället göras i forskning och teknik som kommer göra skillnad för miljön. Här borde man exempelvis satsa på framställning av biobränsle för flyg i Sverige.

Den föreslagna skatten kommer innebära:

  • Minimala utsläppsminskningar. Skatten beräknas minska årligt koldioxidutsläpp med 5-12 kg per person. Det är mindre än minskningen vi skulle uppnå om varje svensk åkte bil en timme mindre per år.
  • Förödande ekonomiska effekter för landsbygden. Skatten kommer att slå hårt mot lokalt näringsliv, för svensk besöksnäring och för personer med små ekonomiska marginaler.
  • Försämrad tillgänglighet när flygbolag flyttar flyglinjer och drar ned på tillgängligheten där det redan idag är olönsamt att flyga.
  • Målet om ett hållbart flyg kommer att ta längre tid att nå. Flygbranschens möjlighet att investera i utvecklandet av miljövänlig teknik och alternativa bränslen kommer att begränsas.

Håller du med? Gå gärna in och skriv på i vår namninsamling på sidan ett slag i luften . Här kan du även läsa mer om flygskatten och flygets påverkan på miljön.

 

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor