Gå till toppen

Bodyscanner i säkerhetskontrollen

24 mars 2017


Utvecklingen går framåt med utrustning till säkerhetskontollen och vi har fått möjligheten att testa en bodyscanner i vår säkerhetskontroll. Bodyscannern har under veckan installerats och nästa steg är att utbilda vår personal på utrustningen. Därefter kommer bodyscannern tas i bruk under ca 1 månads tid.

Bodyscannern upptäcker alla lösa föremål (även icke metalliska föremål) som du som passagerare bär på dig. Det är därför av stor vikt att samtliga lösa föremål avlägsnas från fickor och dylikt och läggs i lådan som går igenom röntgen. Bodyscannern sänder ut ofarliga radiovågor som studsar mot kroppen. Efter genomförd kontroll får säkerhetspersonal antingen ett OK eller en bild på en animerad figur där det markeras var ett eventuellet löst föremål befinner sig.

I nedan film visas hur förfarandet med bodyscannern fungerar. Tveka inte att kontakta vår personal på plats i säkerhetskontrollen om du har frågor eller funderingar.
VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor