Gå till toppen

Passagerarekord vid Ängelholm Helsingborg Airport

09 januari 2017
Etiketter:


Fler än någonsin flög till och från Ängelholm Helsingborg Airport under 2016.

Den nya rekordsiffran lyder 418 902, vilket är nästan 3000 fler än tidigare rekord.

– Att kunna resa på ett enkelt och smidigt sätt är en viktig del i den moderna människans begrepp om livskvalitet.  Vår flygplats gör det möjligt för invånarna i regionen att hälsa på släkt och vänner som finns på längre avstånd eller att uppleva saker som exempelvis en konsert med sin favoritartist, säger flygplatsens VD Christian Ziese.

Men framförallt är flygplatsen en helt avgörande faktor för att regionens näringsliv ska fortsätta utvecklas i den positiva riktning som skett. Den snabba och enkla förbindelsen till i första hand Stockholm, men även övriga Sverige är av direkt avgörande betydelse för flera verksamheter och arbetstillfällen i nordvästra Skåne och södra Halland.

Inrikesflyget till Stockholm, både Arlanda och Bromma, är helt dominerande på flygplatsen. 97% av alla passagerare flyger denna sträcka. Utrikestrafiken som i huvudsak bestod av charter under sommarhalvåret, minskade något under 2016.

–          Vi har dock förhoppningar om att kunna utveckla utrikestrafiken framöver, och att smidigheten och enkelheten i resandet från vår flygplats gör att fler resenärer väljer att åka utomlands från Ängelholm Helsingborg Airport, säger Christian Ziese.

I tider när EU-kommissionen granskar ett flertal svenska flygplatser med anspelning på olagligt statsstöd konstateras att Ängelholm Helsingborg Airport är den enda helt privatägda flygplatsen i Sverige och försörjer sin region med en flygplats, helt utan bidrag eller skattemedel.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor