Gå till toppen

Första året med solceller

31 augusti 2016
Etiketter:


För drygt ett år sedan installerades solceller på en yta av drygt 300 kvadratmeter på flygplatsens tak. Vår förhoppning var att solcellspanelerna skulle generera 46 MWh vilket skulle göra hela terminalbyggnaden självförsörjande på el.

Idag kan vi stolt meddela att anläggning genererat 47,6 MWh under första året och att terminalbyggnaden är självförsörjande på el. Flygplatsen arbetar dagligen med att minska våra utsläpp och solcellsanläggningen är ett stort steg i detta arbete. Mer om vårt miljöarbete kan du läsa här.

När du besöker flygplatsen kan du dessutom följa elproduktionen via en tavla i incheckningshallen som just nu tickat upp till 53,2 MWh.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor