Gå till toppen

Passagerare 2015

11 januari 2016


Under 2015 hade vi 411 637 passagerare som flög till och från Ängelholm Helsingborg Airport. En ökning från året innan och det är inrikestrafiken som står för denna.

Inrikestrafiken står för 97 % av våra passagerare med Stockholm, Bromma och Arlanda som vår största destination. Hit flyger SAS och Kullaflyg med upp till 19 ankomster och avgångar dagligen. Under vintern kan man flyga till Mora/Sälen och Åre/Östersund och på sommaren till Visby. Ökningen av inrikes trafiken visar vikten av en flygplats i regionen och är viktigt för såväl utvecklingen av näringslivet som för turismen.

Under 2016 kan ni återigen flyga med Solresor direkt från Ängelholm Helsingborg Airport till Madeira och Azorerna. I år erbjuder de dessutom resor till Spanien, Costa de Almería. Detur och Turkietresor fortsätter att flyga till Antalya en gång i veckan med start i mars fram till höstlovet i slutet på oktober. Nytt för 2016 är att Detur satsar på Grekland och under september kan man flyga direkt till Kreta. Vi hoppas på att invånarna i regionen fortsätter att välja Ängelholm Helsingborg Airport som sin avreseflygplats för att få en enkel och bekväm start på sin resa med familj och vänner så att vi kan utveckla charterverksamheten med fler destinationer.

Vi vill passa på att tacka för ett fantastiskt 2015 och ser fram emot ett ännu bättre 2016!

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor