Gå till toppen

Annie Lööf mellanlandar i Ängelholm

29 april 2015


Artikel i Lokaltidningen 28/4, Martin Wingren

Bromma-frågan var en av punkter som togs upp när Annie Lööf (C) besökte Ängelholm-Helsingborgs flygplats. Men vd:n för flygplatsen tog även upp andra lokala frågor, som infrastruktur.

Vd Christian Ziese menar att flygplatsen ”glöms bort” när det kommer till satsningar på infrastruktur och ville lyfta fram att flygplatsen drivs oberoende av kommunala eller statliga skattemedel. Men att marginalerna är små.

– Det är en förutsättning för ett friskt och aktivt näringsliv att företag kvickt och enkelt ska kunna ta sig till Stockholm, säger han.

I den ekvationen är Bromma flygplats vara eller icke vara en ödesfråga för Ängelholm-Helsingborgs flygplats.

– Hälften av våra intäkterna skulle försvinna om Bromma lades ned. Det finns inte tillräcklig kapacitet på Arlanda flygplats, säger Christian Ziese.

Annie Lööf visade förståelse för problemen under besöket.

– Det är inte stockholmare som lyfter den här frågan utan man gör det lokalt. Nu vill regeringen ge flyget en käftsmäll från två håll, man vill lägga ned Bromma och sedan höja skatten på flygresor, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Flyget är livsnerven för hela landet. Järnvägen är viktig men eftersom landet är så avlångt så är flyget också viktigt.

Annie Lööf hade valet i Båstad som främsta punkt på agendan för resan men passade alltså på att lyssna in det lokala näringslivet i regionen.

– Jag vill skaffa en bild från olika regionala flygplatser. Det som slår mig med nordvästra Skåne är att det finns både stora börsnoterade bolag och små besöksnäringsföretag men även mycket åkermark, säger hon.

Christian Ziese lyfte under besöket fram ett antal viktiga frågor för flygplatsen.Förutom Bromma var det kopplingen till övrig infrastruktur såsom järnväg och anslutningsbussar samt E6 samt opinion mot den flygskatt som regeringen övervägen att införa.

– Läget om Bromma skulle stängas är allvarligt. Det skulle räcka om vi förlorar 10 procent av våra intäkter för att vi ska ligga dåligt till, säger Christian Ziese.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor