Gå till toppen

Passagerare 2014

12 januari 2015


408 183 passagerare valde att flyga till och från Ängelholm Helsingborg Airport under 2014. Ett litet tapp mot året innan, som hade det högsta antalet passagerare sedan 1991, men fortfarande en ökning sedan flygplatsen blev privat 2011. Under oktober månad uppnådde vi all time high med 42 287 passagerare.

Inrikestrafiken är dominerande med 95 % av passagerarna där Stockholm, Arlanda och Bromma är vår största destination. Två bolag, SAS och Kullaflyg flyger dagligen med upp till 18 ankomster och avgångar. Under vintern kan man flyga till Mora/Sälen och Åre/Östersund och på sommaren till Visby. För oss är det viktigt att kunna erbjuda en bra tidtabell och en god service till våra resenärer då vi tror att flygplatsen har en stor betydelse för och är en viktig del i utvecklingen av både näringslivet och regionen.

Under 2015 utökar vi utlandstrafiken med två nya destinationer, Kroatien och Sicilien med Scandjet. Detur och Turkietresor fortsätter att flyga till Antalya två gånger i veckan. Vi hoppas på att invånarna i regionen fortsätter att välja Ängelholm Helsingborg Airport som sin avreseflygplats för att få en enkel och bekväm start på sin resa med familj och vänner så att vi kan utveckla charterverksamheten med fler destinationer.

Vi vill passa på att tacka för ett fantastiskt 2014 och ser fram emot ett ännu bättre 2015!

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor