Gå till toppen

Succé med Öppet Hus

24 februari 2014


I lördags, den 22 februari, hade vi på Ängelholm Helsingborg Airport för första gången öppet hus för alla barn och ungdomar som hade sportlov. Här kunde besökarna följa med på en rundvandring, en guidad visning bakom kulisserna för att se hur vi arbetar på flygplatsen. På platta West hade vi ställt upp de olika fordon som vi använder i den dagliga driften så som brandbilar, snöröjningsfordon, flygplanstrappor och en polisbil. Här kunde barnen provsitta och titta närmre på de olika fordonen.

På rundvandringen fick man följa en väskas väg från incheckning till flygplanets lastutrymme. Alla fick gå igenom säkerhetskontrollen där barnen fick titta på röntgenbilder och gissa vad som fanns i en väska. Därefter fortsatte man via avgångshallen ut till plattan där Kullaflyg hade ställt upp ett plan för visning. Alla fick gå ombord på planet där en flygvärdinna berättade om deras jobb innan och under en flygning. Avslutningsvis fick alla se vart bagaget blir av efter landning och kommer fram till bagagebandet i ankomsthallen.

I ankomsthallen kunde besökarna prata med personalen från SAS, Kullaflyg och vår egen personal om alla våra olika destinationer från Ängelholm Helsingborg Airport.

Dagen och rundvandringen blev en succé och vi hade inte räknat med att vi skulle få så många besökare. Nästan 1000 personer kom och hälsade på oss vilket vi är jätteglada för. Så ett stort tack till alla som gjorde vårt öppna hus till en lyckad dag och välkomna tillbaka!

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor