Gå till toppen

Årets flygbolag trafikerar Ängelholm Helsingborg Airport 2014

19 december 2013


När flygindustrianalysföretaget CAPA för elfte året arrangerade flygbranschens egna prisgala Aviation Awards, så utsågs Turkish Airlines till ”årets europeiska flygbolag”. Ängelholm Helsingborg Airport fick igår beskedet att Turkish Airlines blir det flygbolag som charteroperatören Detur kommer att använda sig av när man nästa år etablerar sig på flygplatsen!

– Det är fantastiskt kul att vi får ytterligare en charteroperatör på flygplatsen. Att de dessutom kommer att använda Turkish Airlines som flygbolag gör det naturligtvis ännu mera attraktivt för våra resenärer.

Med Deturs inträde på Ängelholm Helsingborg Airport, och det faktum att Ryanair valt att lägga Alicantelinjen på is, så blir Turkiet det stora resmålet för regionens invånare under 2014.

– Självklart hade det varit önskvärt med ytterligare någon destination, men nu får våra resenärer ännu större valmöjligheter för sin Turkietsemester. Turkietresor fortsätter för fjärde året att flyga till Antalya och nu tillkommer alltså även Detur. Förutom att det är olika flygbolag som flyger, så blir det också två resedagar att välja på. Detur kommer att flyga från flygplatsen på fredagar och Turkietresor på måndagar.

Utöver Turkiet som resmål så arrangerar Solresor en handfull resor till Madeira och Azorerna under 2014.

Under hösten såg det ut som om Ängelholm Helsingborg Airport var på väg att slå det årsrekord för passagerarantal som fortfarande står sig sedan 1990 (416 000), men stormarna Simone och Sven blåste bort de förhoppningarna. Nu ser siffran ut att bli ca 413 000 passagerare, vilket är det näst bästa året någonsin för flygplatsen.

Vintern har än så här långt varit mild, vilket oftast är en fördel för flygplatser med tanke på den kapacitet det tar att hålla startbanan snö- och halkfri.

– För den som vill ha mer vinterkänsla så flyger Kullaflyg som vanligt till Mora/Sälen hela skidsäsongen, och SAS flyger direkt till Åre under sportlovsveckan och påsklovsveckan.

Ombyggnationen är i full gång och den första etappen, som omfattar säkerhetskontrollen är snart klar. Även om den nya röntgenutrustningen inte är levererad än, så räknar flygplatsen med att ta den nya lokalen i användning nästa vecka.

– Vi tror och hoppas att våra resenärer kommer att uppleva en stor förbättring.

Christian Ziese

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor