Gå till toppen

Nyheter från Ängelholm Helsingborg Airport

11 oktober 2013


För andra gången i år har Ängelholm Helsingborg Airport slagit rekord när det gäller antal passagerare under en enstaka månad. I september nådde vi upp till 41 152 passagerare, vilket är något mer än det förra rekordet som sattes så sent som i maj!

Den positiva passagerarutvecklingen visar också att beslutet om tillbyggnad av vår avgångshall ligger helt rätt i tiden. Ombyggnationen börjar i denna vecka och är i huvudsak utlöst av de nya regler som EU beslutat om, gällande vilken och hur mycket vätska som får medtas ombord. Detta kommer att innebära vissa begränsningar under en tid för våra resenärer och samarbetspartners, men vi hoppas på överseende från alla berörda. När ombyggnationen är klar kommer vi att få en större och smidigare säkerhetskontroll med bättre flöde och nya röntgenmaskiner, nya toaletter, ny infodisk samt större avgångshall och ankomsthall. Slutligen får vi också en ny entré som kommer att vara ansiktet utåt för vår fina flygplats!

När det gäller flygplatsens utbud 2014 så pågår förhandlingar just nu och vi återkommer så fort vi har fått slutliga besked. Vi har dock redan nu fått en del klartecken från några av våra samarbetspartners. Kullaflyg och SAS fortsätter naturligtvis med Bromma respektive Arlanda. Kullaflyg fortsätter med Mora under skidsäsongen och SAS kommer att fortsätta att flyga till Åre/Östersund 2014 under sportlovet och dessutom även under påsklovet.

På utrikes så har Solresor meddelat att man fortsätter under 2014 med succén av direktchartern från Ängelholm Helsingborg Airport till både Azorerna och Madeira. Dessa finns redan nu bokningsbara på www.solresor.se. Vi har också goda förhoppningar om att både Ryan och Turkietresor ska fortsätta med samma utbud som i år.

VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor