Gå till toppen

Flygplatsen fortsatte att växa under 2012 – utrikesavgångarna ökar mest

08 januari 2013


Antalet resenärer vid Ängelholm Helsingborg Airport fortsätter att öka. Under 2012 passerades målet på 400 000 resenärer. Det totala antalet passagerare var nästan 405 000, en ökning med två procent jämfört med 2011. Det är utrikesavgångarna som står för den största ökningen. Inrikesresorna dominerar dock fortfarande med nästan 98 procent av flygplatsens passagerare.

På inrikessidan är Stockholm (både Arlanda och Bromma) den största destinationen med ett ökat antal avgångar under 2012. Därutöver sker en stadig tillväxt för Visby och Sälen/Mora. Vårvintern 2013 kommer även Åre/Östersund att startas upp för säsongstrafik.

Vi är väldigt stolta över att ha stärkt vår position hos regionens affärsresenärer under ett år som präglats av konjunkturavmattning och ekonomisk oro. Det är ett bevis på den stora betydelse som flygplatsen har för Nordvästskånes konkurrenskraft och för regionens näringsliv, säger Rose-Marie Östberg, vd för
Ängelholm Helsingborg Airport.

Under 2012 har flygplatsens satsning på att öka utbudet av utrikesavgångar fallit väl ut och gett en 45-procentig tillväxt av antalet utrikesresenärer till totalt cirka 9 500 personer. Under året har charteravgångar till Turkiet, Kroatien, Madeira och Azorerna samt en direktlinje till Alicante etablerats.

Jag ser en stor potential för utrikessidan av flygplatsens verksamhet. De utrikeslinjer som startats upp under 2012 har gett mersmak både för oss och för de bolag som driver flygtrafiken. Ännu viktigare är den positiva respons vi fått från de resenärer som valt oss som avreseflygplats för sin utlandsresa, avslutar
Rose-Marie Östberg.

För mer information, kontakta Rose-Marie Östberg, VD Ängelholm Helsingborg Airport
på mobilnummer 0708-206190.

Ängelholm Helsingborg Airport etablerades 1960 och är idag Sveriges enda helt privatägda flygplats.
Sedan 2011 ägs flygplatsen av Peab AB
.





VÅRA DESTINATIONER

VÅRA DESTINATIONER

Flera resmål direkt från Ängelholm Helsingborg Airport

REKLAMYTOR

REKLAMYTOR

Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av reklamytor