Nedsatt rörlighet

Flygpassagerare med nedsatt rörlighet ska, så långt möjligt, ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Därför är flygplatsen skyldig att bistå med ledsagning för personer med särskilda behov. Har du behov av hjälp ska du alltid uppge det redan när du bokar din flygbiljett. Flygplatsens ledsagare hjälper dig hitta rätt på flygplatsen, samt hjälper dig ombord. Däremot assisterar inte ledsagaren vid tex toalettbesök. I dessa fall bör du resa med eget sällskap som kan bistå dig.

Ombord flygplanet bistår kabinpersonalen med information, samt ledsagning till din plats. De har dock ingen möjlighet att lyfta dig eller att assistera vid toalettbesök. Har du sådana behov bör du resa med sällskap som kan assistera dig. Tala med ditt flygbolag om vad som gäller för just din resa.

Rullstolar och andra hjälpmedel medförs på flygplanet utan kostnad. Dock bör du kontrollera att mått och vikt inte förhindrar transporten, det är inte säkert att större eldrivna rullstolar får plats i alla flygplanstyper. Ombord på flygplanet kan du, vid behov, få låna en rullstol som är anpassad att fungera i kabinen.

Ledarhund får medföras på flygplanet utan extra kostnad. Hunden reser i kabinen och behöver inte sitta i transportbur. Reglerna för att ta ombord en ledarhund skiljer sig åt mellan flygbolagen. Tala därför alltid med ditt flygbolag och ta reda på vad som gäller för din resa.

Ta flyget till fjällen med BRA, bokning öppen

Ta flyget till fjällen med BRA, bokning öppen

Direktflyg 22 december till 23 mars

Vårt miljöarbete

Vårt miljöarbete

Vi arbetar dagligen för att minska flygplatsens utsläpp

Våra destinationer

Våra destinationer