Medicin på resan

Inom EU och EES

Medicin, barnmat och dietmat är undantagna från de nya, striktare reglerna för handbagage. I handbagaget får du ta med dig så mycket receptbelagd medicin som du behöver under din bortavaro. Medicin behöver inte ligga i plastpåsar, men kom ihåg att packa flytande mediciner så att du lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Receptfri medicin (linsvätska, hostmedicin, näsdroppar, etc) får du i första hand ta med så mycket du behöver under själva flygresan. Men du kan ta med dig receptfri medicin för hela din bortavaro om du är osäker på om du kan köpa produkten på resmålet, eller om den bara finns i större förpackningar.

För införsel av narkotikaklassade mediciner för eget bruk i EU-EES-länderna måste du kunna visa upp ett intyg som styrker din rätt att ta med dig läkemedlen. Till narkotikaklassade läkemedel räknas bland annat många sömnmedel, lugnande medel och starka smärtstillande medel. Du vänder dig till Apoteket för att få ett så kallat Schengenintyg.

 

Utom EU och EES

Om du reser från Sverige till länder utanför EU-EES-området bör du kontakta besökslandets ambassad för att informera dig om vilka regler som gäller för införsel av narkotikaklassade läkemedel. Du bör alltid kunna styrka med ett intyg att de läkemedel du har med dig är avsedda för personligt, medicinskt bruk.

Ta flyget till fjällen med BRA, bokning öppen

Ta flyget till fjällen med BRA, bokning öppen

Direktflyg 22 december till 23 mars

Vårt miljöarbete

Vårt miljöarbete

Vi arbetar dagligen för att minska flygplatsens utsläpp

Våra destinationer

Våra destinationer